Over ons

Vier jaar geleden verhuisden wij met onze twee dochters naar het mooie en vriendelijke dorpje Mal. Na een zoektocht van ongeveer een jaar hadden we dit pand aan de Heldenstraat uitgekozen om onze droom te realiseren, een B&B en een restaurant. Door een uit de hand gelopen hobby van Annette is hier ook nog een interieur winkel bij ontstaan. Het heeft drie jaar geduurd voor wij aan de grote verbouwing zijn begonnen aangezien wij eerst voor gezinsuitbreiding hebben gekozen, Julian, onze zoon die geboren is in 2013. Voor Julian kregen wij eerst Sophie onze oudste dochter in 2008 en toen vijftien maanden later Charlotte in 2009.

Mathijs heeft zijn ervaring opgedaan tijdens zijn werk voor verschillende top restaurants. Zijn passie voor het koken had hij al van kleins af aan. Op vijftien jarige leeftijd begon hij al in de afwas keuken en is toen de opleiding tot kok gaan volgen. Door zijn passie is hij terecht gekomen bij de beste restaurants. Zo heeft hij gewerkt voor het eerste sterren restaurant van Nederland Hotel Prinses Juliana in Valkenburg, twee sterren restaurant Clos St. Denis, twee sterren restaurant L’auberge van Emanuel Mertens, De Engel in Rotterdam van Herman den Blijker en Restaurant Sjalotte (ook vernoemd naar een Charlotte en inspiratie voor onze naam) in Curaçao. De laatste zes jaar heeft hij gewerkt in Restaurant de Pastory in Cadier en Keer waar hij onder andere een Bib Gourmand behaalde en heeft meegewerkt aan kookprogramma’s en kookboeken waaronder een Vegetarisch kookboek.

Annette heeft na haar studie Pedagogiek ervaring opgedaan in het bedrijfsleven in onder andere Australië, Spanje en Curaçao in zo ongeveer ieder vakgebied behalve iets dat te maken heeft met haar studie. Tijdens haar studie is ze begonnen met het werken in de Horeca en geëindigd als Restaurant Manager bij Marriott Beach Resort op Curaçao. Na de verhuizing van Curaçao naar Nederland heeft zij zich geweid aan de opvoeding van de kinderen en aan het voorbereiden van dit project. In 2013 startte zij Maison Sophie Interieur en heeft zich sindsdien niet alleen bezig gehouden met het inrichten van woningen voor klanten maar ook de gehele verbouwing voorbereid, ontworpen, begeleid en grotendeels mee uitgevoerd van ons huis in Mal.

Wij hopen dat u kunt genieten van het heerlijke eten in een gezellige ambiance.

Groetjes Mathijs, Annette en de kinderen.

Adres:

Heldenstraat 1

3700 Mal/Tongeren

Telefoon: 012 241633
GSM: 0479640579 of mail maison.sophie@hotmail.com

BTW nr.: BE0597706476

 

 

  • Guest Review Awards 2016

    Onze gasten hebben ons gemiddeld een 9 gegeven! Wij zijn hier super trots op en bedanken dan ook iedereen die hier aan heeft bijgedragen.

  • Winnaar Gault Millau 2017

    In dit restaurant, gevestigd in een charmante bed & breakfast aan de kerk van Mal, halen Mathijs Koonen en zijn echtgenote Annette Grims alles uit de kast om gasten een smakelijke culinaire beleving te bezorgen. Zo toont Annette zich een getalenteerde gastvrouw. Chef Koonen werkte bij een reeks topzaken (zoals Clos St. Denis) en toont vakmanschap en flair voor trefzekere combinaties.